Mejeri

Hver dag bliver køerne malket fra en moderne malkegrav, hvor der er plads til ni køer og der kan malkes tre køer ad gangen. Mælken løber direkte ind i Danmarks mindste, topmoderne mejeri. Her bliver den pasteuriseret og lavet til Gårdmælk, Minimælk, Piskefløde, Tykmælk, Acido og Creme Fraiche. Alt tappes på engangsemballage, før det bringes til Herthas lokale indkøbscentral, den lokale brugs, en helsekost i Århus, et fødevarefællesskab og institutioner i lokalområdet.

Køerne giver ca. 500 liter mælk om ugen, som bliver fordelt på ca. 180 liter Gårdmælk, 130 liter Minimælk, 35 liter Piskefløde, 30 liter Tykmælk, 30 liter Acido og 10 liter Creme Fraiche. Resten bliver solgt som stalddørsmælk.

Så her har mejeristen og de 3 - 4 udviklingshæmmede, der arbejder i mejeriet 3 dage om ugen, rigeligt at lave med at sætte etiketter på, fylde på kartoner og pakke i kasser. Et arbejde hvor hygiejne og præcision er i højsædet og som samtidig giver en unik mulighed for, at følge mejeriprodukternes vej ”fra jord til bord”.

Se Fødevarestyrelsens smiley-rapporter her:SmE gr 150