Nyt bofœllesskab

På den sidste ubebyggede grund i landsbyen opføres et nyt bofællesskab på 610 m² med lejlighedsbyggeri til syv udviklingshæmmede beboere, en lejlighed samt et motionsrum.

vis budget

På en dobbeltgrund i landsbyen er planlagt opført et nyt bofællesskab på 610 m2 med lejlighedsbyggeri til syv udviklingshæmmede beboere, en lejlighed samt et motionsrum, der vil være åbent for lokalsamfundet.

Boligen skal fremtræde som en organisk arkitektonisk helhed, hvor der er taget hensyn til pædagogiske, omsorgsmæssige, sociale, kulturelle, miljømæssige og energirigtige forhold i en fornuftig økonomisk ramme.

Omsorgsgrad:

Huset rummer syv selvstændige lejligheder uden nattevagtsdækning, en familiebolig som tryghedsskabende element, hvor en almindelig familie har til huse, et praktikantværelse samt et motionsrum, der vil være åbent for de, der bor i området.

Indretning:

De enkelte lejligheder har et egetareal på 35 m2 + 25 m2 fællesareal. Boligen skal fremme en hjemlig atmosfære med gode farver og materialer. Der vil blive brugt byggekomponenter, der befordrer et godt indeklima.

Energi:

Huset udføres med høj isoleringsgrad, jordvarme, solfangere, solceller, samt andre energibesparende løsninger, så det lever op til lavenergiklasse 2020. For at opnå en fornuftig medarbejderdækning til den omsorg, der kræves, er huset indrettet til 10 beboere - hvoraf de 3 bor i separate lejligheder i Levefællesskabet, men tilknyttet huset. Som ramme for fælles, sociale aktiviteter indrettes en spise- og dagligstue, som, udover de 7 brugere der bor fast i huset, også er stor nok til lejlighedsvis at kunne rumme de beboere (2-3), der bor i egen lejlighed, samt på hverdage 2-3 eksterne værkstedsbrugere.