Herthahus ombygning

Herthahus – hjertet i Herthas dagligdag – er det største af bofællesskaberne (688 m²) og den første bygning, der blev taget i brug i 1996. Bygningen og lejlighederne behøver nu en gennemgribende ombygning og modernisering

vis budget

Huset rummer blandt andet Levefællesskabets samlingssal, der benyttes til daglig morgensamling, til regelmæssige fællesspisninger, til drama og andre kulturelle arrangementer. Derudover rummer huset 11 små et-værelses lejligheder med fælles toiletter, badeværelser og et terapirum; der er også fælles vaskeri, køkken, spise- og opholdsstue. Flere mindre rum anvendes til kontorer, soverum for nattevagt, kostumer og rekvisitter, koldrum og kælder til fødevarer. En selvstændig lejlighed er indrettet i vestenden af bygningen.

Ændringen af Herthahus sker i to tempi

Når tilbygningen til Burishus er færdig, rykker 4 beboere ud af Herthahus. Herved opstår et finansielt underskud, idet huslejeindtægten reduceres fra nuværende 11 lejere til fremtidige 7 lejere.

Efter dette er det nødvendigt at renovere hele huset og indrette 7 tidssvarende toværelsers lejligheder med eget toilet og bad.

Det overvejes hvilke eksterne funktioner, der finansielt kan supplere de 7 lejeindtægter: kontor, gæsteværelser, kunstnerisk værksted eller andet.

Den fælles samlingssal er for lille til det fremtidige antal beboere (flere brugere og hyppigere anvendelse). Salen ønskes af Bofællesskaberne & Værkstederne funktionelt adskilt fra lejlighederne med egen indgang og foyer og forsynet med toiletter og garderobe.